תהיה אדון לעצמך

רוב האנשים שרוצים לעשות שינוי תזונתי מתחילים בחיפוש אחר התפריט המושלם.
התפריט, שהוא מעין מרשם: מה אני צריך לאכול, כמה ומתי כדי להגיע למטרות שלי?

את התפריט ניתן, ורצוי, לקבל מהדיאטן. אך יש כאלה שמחפשים עצות לתפריט ממאמן הכושר, מחבר, מבן משפחה, או מחיפוש מהיר באינטרנט (מבין כל אלה, רק לדיאטן קליני יש את הסמכות והידע הנדרש בכדי להתאים תפריט אישי שלא יפגע בבריאותכם, ארחיב על כך בפוסט נפרד).

לצערי, מחקרים מראים כי יכולת העמידה וההתמדה באכילה לפי תפריט מסוים איננה נמשכת זמן רב, ורוב האנשים זונחים את המלצות שעל הדף הרבה לפני שהגיעו למטרות שלהם .

מסיבה זו אני מאמינה שמי שרוצה לעשות שינוי אמיתי, שינוי שיביא לתוצאות, כאלו שניתן לשמור עליהם חייב לרכוש את הידע ואת הכלים לבחור נכון בכל יום ובכל ארוחה מחדש.

הבסיס לאותו ידע הוא היכולת להבדיל בין אבות המזון השונים ויכולת לשלב ביניהם בכל ארוחה. ארוחה אשר תורכב מחלבונים, פחמימות, שומנים וירקות תהיה ארוחה טובה ומזינה, כזו שתשרה עלינו תחושת נינוחות ושובע לזמן ממושך, מה שימנע מאתנו אכילה מופרזת ומבולגנת בין ארוחות או בסוף היום.

אז איך נבדיל ביניהם? 

פשוט מאוד:  חלבונים, מגיעים בעיקר מהחי והם:  בשר, עוף, דגים, ביצים ומוצרים חלב.
הפחמימות הם – לחם, מאפים, אורז, פסטה, תפו”א, בטטה, פירות קטניות וכו’.
ושומנים– למשל אבוקדו, זיתים, שקדים, אגוזים , טחינה, מיונז.

בכל ארוחה נרצה שיהיה את 3 המרכיבים הללו בתוספת של ירקות.

וכך לדוגמה, ארוחת בוקר טובה תכלול מנת חלבון: גבינה / טונה / חביתה , עם 2 פרוסות לחם , סלט ירקות, וכף שמן זית או טחינה.

ארוחה כזו נוכל לאכול בכל מקום ובכל מצב- בין אם בתור סנדוויץ’ שניקח אתנו לעבודה, ארוחת בוקר שנאכל להזמין במסעדה, או אפילו ארוחה מפנקת בזמן חופשה. כל עוד נשמור על ההרכב שלה.

דוגמה נוספת היא ארוחת צהריים: שילוב של מנה בשר/ עוף/ דג , בתוספת של פחמימה כמו- אורז / תפו”א/ עדשים, עם מנת ירקות חיים או מבושלים וכף חומוס.
גם ארוחה כזו תהיה זמינה לנו בבית, בכל מסעדה או בית מלון בו נבקר.  

צורת מחשבה כזו, והבנה של מה שאנו אוכלים אמנם מצריכה תרגול ושליטה גם בסוג המזונות וגם בכמויות, אבל ברגע שנרכוש את הידע הנכון יפתחו בפנינו אין סוף אפשרויות לארוחות שונות ומגוונות שניתן לאכול בכל שעה ובכל מקום, מבלי להיות כבולים לתפריט משעמם, או למסגרות הרזייה שבועיות שמנחות אותנו כיצד לאכול.

אשמח ללוות אותך בתהליך השינוי ולסגל הרגלי אכילה נכונים

שקד דניאל

תזונאית קלינית

– לאהוב את השינוי –

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× היי 👋 איך אני יכולה לעזור?